Gizlilik ve Çerez Bildirimi

Cvcim.com.tr, daha iyi hizmet verebilmek adına ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde işbu Gizlilik ve Çerez Bildirimi ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile kişisel verilerinizi büyük özenle ve dikkatle işler, üçüncü kişilerle paylaşır ve güvenli olarak saklar. İşleme sürecinde Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”)  gerekliliklerine uyuyoruz. Cvcim B.V., veri işlemeden sorumludur. Bu gizlilik bildirimi içerisinde hangi kişisel verileri topladığımızı ve hangi amaçla kullandığımızı açıklamaktayız. Bu bildirimi dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

Hizmetlerimizi kullanarak ve/veya hesap oluşturarak bu Gizlilik ve Çerez Bildirimi’ni kabul etmekte ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklandığı üzere, kişisel verilerinizi toplamamıza, kullanmamıza, gerektiğinde üçüncü kişilerle paylaşmamıza, muhafaza etmemize ve korumamıza rıza göstermektesiniz.

Bu gizlilik bildirimi en son 24-05-2018 tarihinde güncellenmiştir.

Kişisel veri toplama ve işleme amaçları

Kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçlarla, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“Kanun”)  öngörülen temel ilkelere uygun olarak Kanun’un 5 inci maddesinde belirtilen; kanunlarda öngörülmesi, sözleşmenin ifası, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi, tarafınızca alenileştirilmiş olması ve ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Cvcim.com.tr’nin meşru menfaati sebeplerine dayalı olarak toplanabilmektedir.

Cvcim.com.tr, Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, üyelik kaydı ve hesabının oluşturulması ve buna ilişkin kayıtların tutulması, Veri Sahibi’nin İnternet Sitesi üzerinden sağlanan hizmetlerden faydalandırılması sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması ve sitenin işleyişinin iyileştirilmesi, bakım ve destek hizmetleri ile yedekleme hizmetlerinin sunulması amaçları dahil olmak üzere Cvcim.com.tr, tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması, Cvcim.com.tr ve iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile Cvcim.com.tr’nin ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlenebilecektir.

 

 

Kişisel verilerin kullanımı
CVcim’i kullanarak bazı verileri (kişisel bilgiler) doldurmayı kabul edersiniz. Yalnızca talep ettiğiniz hizmetle ya da işlememiz için bize açıkça verilen bilgileri tutuyor ve kullanıyoruz. Bu gizlilik bildirimi, özellikle siteyi özel bir şahıs veya çalışan olarak kullananlar için tasarlanmıştır.

Cvcim.com.tr üzerinden size bir CV oluşturduğumuzda otomatik olarak bilgileriniz birinci elden alınır. Aşağıdaki bilgiler bu hesap için ve bu gizlilik bildiriminde bahsedilen bölümler için kullanılmaktadır:

  • Girdiğiniz isim ve adres bilgileri;
  • Eğer yüklediyseniz tüm profil fotoğrafları;
  • Telefon numarası;
  • E-posta adresi;
  • IP addresleri;
  • Ödeme bilgileri (şifrelenmiş);
  • Çerezler;
  • Eğitim, iş deneyimi kurslar gibi CV’nize girdiğiniz her türlü bilgi.

Hesap
Kişisel verileriniz oluşturulan hesabınızda tutulmaktadır. Bu veriler, bizimle paylaştığınız anda kaydedilir. Bu veriler bu bilgileri her seferinde CV’nize girmenize gerek kalmaması için, her zaman ulaşabilmeniz ve/veya düzenleyebilmemiz için ve anlaşma, faturalandırma gibi konularda ve satın alacağınız ya da aldığınız hizmetlerimiz hakkında genel bir bakış sunabilmek adına size ulaşabilmemiz için arşivlenmektedir. Kişisel bilgileriniz talep edilen üyeliği ve özellikle CV’leriniz olmak üzere kişisel verilerinizi kaydetmek için, böylece gelecekte hizmetimizi kullandığınızda bunları size sunabilmemiz için işlenmektedir. Ayrıca CV’nizi bitirmeniz gerektiği gibi durumlara dair hatırlatıcı e-postalar da gönderebiliriz. Bunlara ek olarak Cvcim ilerde ayrı bir araç olarak insan kaynakları danışmanları, işe yerleştirme uzmanları gibi iş ortaklarımızın erişebileceği ve üzerinde arama yapabileceği bir CV veri tabanı oluşturabilecektir. Bu takdirde size oluşturduğumuz CV’niz ve CV’nizde yer alan yukarıda sayılan kişisel verileriniz aksini belirtmediğiniz sürece belirtilen şekilde ve amaçla CV veri tabanına aktarılacak ve ilgili iş ortakları tarafından bunlara erişim sağlanacaktır. Varsayılan özellik olarak hesabınızda yer alan bu araçtan her zaman çıkış yapabilirsiniz.

İletişim Formu
İletişim formunu kullanırken adınızı, e-posta adresinizi, ve sorunuz veya probleminizi sormaktayız. Site üzerindeki iletişim formunu doldurduğunuzda sunduğunuz veri, sorunuzun tamamen ele alınıp çözüldüğü zamana kadar tutulacaktır.

Çerezler
Çerez, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde sitenin bilgisayarınızın hard diskine kaydettiği küçük bir metin dosyasıdır. Çerezlerin en önemli fonksiyonu, bir kullanıcıyı başka bir kullanıcıdan ayırt etmeleridir. Cvcim.com.tr, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir. Söz konusu eşleştirme ve kullanma yalnızca işbu Gizlilik ve Çerez Bildirimi ile belirlenen amaçlar ve kapsam dahilinde kalacaktır. Cvcim.com.tr adresini ilk ziyaret edişinizde çerez yerleştirilmesi iznine dair bir açılır pencere görünecektir. Eğer kabul ederseniz bu gizlilik ve çerez bildiriminde ifade edilen tüm çerezleri ve eklentileri kullanmayı kabul edersiniz. Çerezlerinizi tarayıcınız yoluyla istediğiniz zaman devre dışı bırakabilir ya da silebilirsiniz. Bu durumda site daha düşük uygunlukta çalışabilir.

Tawk ve Olark
Bu site, Tawk ve Olark sohbet yazılımını kullanmaktadır. Bu yazılım aracılığıyla müşterilerimiz kısa ve hızlı soruları için bize ulaşabilirler. Bu yazılım ile, müşterilerin hangi sayfada olduğu da tespit edilebilmektedir. Daha fazla bilgi şuradan edinilebilir: Tawk Gizlilik Politikası ve Olark Gizlilik Politikası. Muhafaza süresi: 1 yıl.

Google analytics ve Tag manager
Bu site, kullanıcılarımızın sitemizi nasıl kullandığını takip etmek için Google Analytics kullanmaktadır. Google çerezleri muhafaza eder. Google ile yapılan bir işleme anlaşması, bu verilerin ele alınmasına dair içeriklerle imzalanmıştır. IP adresleri anonim hale getirilir ve Google’ın elde ettiği verileri diğer Google hizmetleri için kullanmasına açık biçimde izin vermemekteyiz. Google’ın veri işlemesi hakkında daha fazla bilgiye Google Gizlilik Politikası’ndan ulaşabilirsiniz. Muhafaza süresi: 2 yıl.

 

 

 

Veri muhafaza süresi
Kişisel verileriniz, bu bildirimde bahsedilen amaçlar gerçekleştirilene kadar tutulacaktır. Vergi sebepleri nedeniyle bazı verileri daha uzun bir süre tutmak zorundayız. Kişisel verileriniz bize talebinizi iletmeniz durumunda veya tarafımızca gönderilen e-postalardaki ilgili “Veri silme” linkine tıklarsanız derhal, hesabınızın iptal edilmesinden sonraki 10. yılda otomatik olarak silinecektir.

Üçüncü taraf hükümleri
Size ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, izniniz çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak onayınız olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır.

Bununla birlikte, ödeme sunucuları gibi hizmetlerin sunulmasına dahil olan üçüncü taraflar ve suçla mücadele ve devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi benzeri ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere Cvcim.com.tr’nin yasal ve idari olarak bildirim ve bilgi verme yükümlülüğünün mevcut olduğu durumlarda yasal olarak bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile verileriniz paylaşılmaktadır. .

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Cvcim.com.tr sorumlu değildir.

Sosyal medya butonları sitede mevcuttur. Bu durum, bu hizmetlerin yöneticilerinin kişisel verilerinizi toplayabilmesini sağlar. Aşağıda bu taraflardan her birine dair genel bir bakış mevcuttur:

Stripe - Ödeme sunucusu
Stripe, Cvcim.com.tr hizmetlerini sunarken bir veri işleyici görevi görür. Ancak bir ödeme sunucusu olarak Stripe’ın sizin kişisel verilerinize dair kendi yükümlülükleri mevcuttur. Stripe bu yüzden kişisel verileriniz açısından bir veri kontrolcüsü olarak düşünülebilir. Stripe’ın gizlilik politikası, Stripe’ın veri yöneticisi olarak yönettiği tüm veri işleme operasyonları için geçerlidir.

Stripe, kredi kartı numaranız gibi ödeme bilgilerinizi Stripe’ın gizlilik politikası çerçevesinde kullanır ve işler. Biz kart verilerinizi veya ödeme bilgilerinize dair diğer verileri saklamamaktayız. Bu veri şifrelenmekte ve bizim bir müdahalemiz olmadan Stripe’a gönderilmektedir.

Üçüncü taraf internet siteleri
Bu gizlilik bilidirimi, linklerle bu siteye bağlanan üçüncü taraf internet siteleri için geçerli değildir. Bu üçüncü tarafların kişisel verilerinize nasıl muamele edecekleri konusunda bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Bu yüzden bu siteleri kullanmadan önce gizlilik bildirimlerini okumanızı önemle tavsiye ederiz.

Güvenlik
Kötüye kullanma ve kişisel verilere yetkisiz erişim durumlarını sınırlandırmak için gerekli önlemler alınacaktır.

Gizlilik bildiriminde yapılacak değişimler

Bir sebep göstermeksizin bu gizlilik ve çerez bildiriminde değişim yapma hakkına sahibiz. Bu yüzden her türlü değişiklikten haberdar olmanız adına bu bildirime düzenli olarak göz atmanızı tavsiye ederiz.

Veri erişimi, değişiklikleri ve/veya silme işlemi 
Gizlilik ve çerez politikamıza veya kişisel verilerinizi kavrama, değişiklik yapma, ve/veya silmeye dair sorularınız için lütfen iletişim formu üzerinden bize ulaşın. Aşağıdaki konular hakkındaki sorularınız için bize her zaman ulaşabilirsiniz:

  • Hakkınızda hangi kişisel verileri muhafaza ettiğimizi ve bunlarla ne yaptığımızı ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme sorma hakkına sahipsiniz;
  • Kişisel verilerinizi tam olarak denetleme ve bilgi talep etme hakkına sahipsiniz;
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme hakkına sahipsiniz
  • Verilerinizi (süresi geçmiş) (kişisel) kaldırma, silinmesini ve yok edilmesini isteme hakkına sahipsiniz; ve
  • Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme hakkına sahipsiniz
  • (Kişisel) Verilerinizin kullanımına itiraz etme hakkına sahipsiniz.

Gizlilik Bildirimizdeki Değişiklikler
İşbu Gizlilik Bildirimi üzerinde zaman zaman değişiklikler ve düzeltmeler yapılabilecektir. Herhangi bir değişiklik yapılması halinde ilk sayfada yer alan güncelleme tarihi değiştirilecek ve Gizlilik Bildirimi güncellendiği tarih itibariyle geçerli olacaktır. Yapılan değişiklikleri görmek ve bunların sizi nasıl etkileyeceği hakkında bilgi almak için işbu Gizlilik Bildirimi’ni düzenli olarak kontrol ediniz.