CV’niz doğru yapıldığı takdirde sizin bir iş görüşmesindeki en önemli biletinizdir.

CV’ye  dahil edilmesi gerekenleri sizin için rehber haline getirdik.

Bir işveren özgeçmişinizi incelediğinde asıl aradığı şey bu iş için neden mükemmel aday olduğunuzu kanıtlamanızdır. Sizi bu şirket için rakiplerinizden ayıran şeyin ne olduğunu bilmek istiyorlardır.

Bu nedenle, başvurduğunuz işin içeriğini ve iş tanımını dikkatli okumalı, her başvurunuzda CV’nizde buna göre değişiklikler yapmalısınız.

 

CV'lerin neleri içerdiğini görmek için okumaya devam edin…..

 

İletişim bilgilerin

İletişim bilgileniriz Cv’niz içerisinde işverenin sizde baktığı en önemli yerlerden biridir. Potansiyel işverenlerin size hızlı ve doğru iletişim kurması için adınızı, adresinizi(il-ilçe), telefon numaranızı ve e-posta adresinizi eksiksiz eklediğinize emin olun.

Kişisel Açıklamalar

Kişisel açıklamalar, CV'nizi daha profesyonel göstermenin en önemli yollarından biridir. Bu rolün sizin için neden doğru olduğunu özetleyen ve işverenin sizin hakkınızda daha fazla şey bilmesini sağlayan kısa bir paragraf olması çok daha profesyonel bir izlenim yaratır.

Becerileriniz ve deneyimlerinizden en önemli olanların üzerinde durup dikkat çekmelisiniz. Kim olduğunuzu, bu rol için şimdiye kadar kazandığınız deneyimleri  

Becerilerinizden ve deneyimlerinizden en önemli unsurlara - olduğu gibi önemli noktalara - dikkat çekmelidir. Kim olduğunuzu, sizi pozisyon için uygun hale getiren şimdiye kadar neler yaptığınızı ve kariyerinizde bundan sonra ne yapmayı hedeflediğinizi kısa ve öz bir şekilde anlatmalıdır.

Öne geçmenizi sağlayan kişisel bir açıklama yazma konusunda daha fazla tavsiye için bu makaleye göz atın.

 

İstihdam-çalışma geçmişiniz

Çalışma geçmişiniz, mevcut veya ayrıldığınız en son pozisyondan başlayarak ters bir kronolojik sıra yaratacak şekilde yazılmalıdır.

Her pozisyon için, iş unvanınızı, şirket veya varsa özel kuruluş adını, bu çalışma yerlerin konumunu, web sitesini ve o pozisyonda ne kadar süre-hangi tarihler arasında çalıştığınızı eklemelisiniz.

 

İşverenlerin başvurduğunuz rol ile daha önceki deneyimlerinizin ne kadar bağlantılı olduğunu ilk bakışta anlayabilmesi için, her alınan sorumluluk için başarılarınızı vurgulayan maddeler eklemeyi unutmayın.

 

Çok az iş tecrübesi olan veya hiç olmayan bir mezun değilseniz, başvurduğunuz rolle ilgisi olmayan işleri eklemeyin bu işverenler için kafa karışıklığı yaratacaktır. Bu durumda, iş tanımı ve önceki görevlerdeki sorumluluklar arasında bağlantılar kurun.

 

Eğitiminiz ve nitelikleriniz

Eğitim geçmişinizi aynı deneyimleriniz gibi ters kronolojik sıra ile eklemelisiniz.Kazandığınız tüm profesyonel niteliklerin inceliklerini,ayrıntılarını kurumların adını ve katıldığınız tarihleri göze çarpıcı bir yazı fonuyla belirtin.

Eğer fazla iş deneyiminiz var ise tüm okul hayatınızı listelemenize gerek yoktur. Yani genel bakış olarak ne kadar iş tecrübeniz var ise eğitim bölümüne o kadar az ayrıntı eklemelisiniz. Sadece, özellikle başvurduğunuz pozisyonla alakalı bir belirleyiciliğiniz varsa, onu vurguladığınızdan emin olun.

 

Yakın zamanda mezun olduysanız veya üniversiteden ayrıldıysanız, eğitim kısmına daha fazla önem verin. Dil derecenizi, mezuniyet derecenizi veya varsa girdiğiniz sınavları vurgulayın. Henüz çok fazla iş deneyiminiz yoksa bu kendinizi satmanın iyi bir yoludur.

 

Diğer beceriler, deneyimler ve başarılar

Bu rol dışında diğer yeteneklerinizi göstereceğiniz yerdir.Başka diller konuşabiliyorsanız anadilinizle beraber burada listeleyin. Yetkili olduğunuz tüm BT paketlerini(MS Office dahil)ayrıntılandırın ve ilgiliyse, ehliyetinizi belirtin (tabii ki yalnızca bir ehliyetiniz varsa!) Burası ayrıca gönüllülük projelerinden bahsetmek için çok uygun bir yer.

 

CV'ye neleri dahil etmemeliyiz!

Artık bir CV'ye neleri dahil edeceğimizi bildiğimize göre, eklememeniz gereken birkaç şeyi gözden geçirelim.

 

Kişisel ayrıntılar: Bu, yaşınız ve medeni durumunuz gibi şeyleri içerir. İşverenlerin sizden bu bilgileri istemesi yasa dışıdır, bu nedenle eklemeye gerek yoktur.

 

Hobiler: Potansiyel işverenlere sosyalleşmeyi ve sinemaya gitmeyi sevdiğinizi söylemenin size herhangi bir puan kazandırması pek olası değildir. Bu yüzden CV’nizi bu bilgilerle doldurmayın.

 

Bir CV'ye neler eklenmeli: bir özet

Yazımızın bir CV'ye neleri dâhil edeceğiniz konusunda size iyi bir yol gösterici olmasını umuyoruz.

Özgeçmişinizin potansiyel işverenleri sizin bu iş için mükemmel ve profesyonel bir insan olmak için ikna aracı olduğunu unutmayın. Bu nedenle her zaman başvurduğunuz iş ile deneyimleriniz arasında bir bağlantı kurun.

 

Ya da CV yazmanın zorluluklarıyla uğraşmayın. BIRAKIN SİZİN İÇİN BİZ YAPALIM!