Günümüz Teknoloji dünyasında Facebooktan İnstragram’a kadar neredeyse herkes bir sosyal medya kullanıcısı. Yoğun çalışan meşgul bireyler için sosyal medya sevdiklerine ulaşma aracı olarak büyük bir kolaylık yolu gibi görünüyor. Ancak bir ayrım var ki bu medya platformlarının  hepsi kişisel profiller ve potansiyel iş verenlerin ilgilendiği profil türleri değil.

LinkedIn işletmelerin, çalışanların ve çalışmak üzere aktif iş arayanların bağlantıda olması için geliştirilmiş çok önemli bir platform olarak görülüyor. LinkedIn’de iş arama normal bir sosyal medya kullanıcısı için zor görülebilir ancak iş arayan adaylar için özgeçmişlerini yükleyebilecekleri ve kendi özelliklerini yansıtabilecekleri profesyonel bir platform.

LinkedIn gerçeklerinden biri de yayınlanan iş ilanlarının yaklaşık %80ni aslında ilk olarak LinkedIn üzerinden paylaşılıyor. Bu gerçek bir işe başvurmayı daha kolay, daha basit ve daha hızlı hale getiriyor .Göze çarpacak bir diğer oran ise LinkedIn’de yayınlanan ancak başka hiçbir yerde reklamı yapılmayan ilanların oranı yani %48! Bu oran gösteriyor ki eğer bir LinkedIn profili sahibi değilseniz yayınlanan ilanların neredeyse yarısına başvuramıyor olabilirsiniz.

LinkedIn profili sahibi olmanın bir diğer önemi ise geniş bir ağ kurmaktır. LinkedIn profili sayesinde aynı kariyer basamaklarını tırmanmış insanların güncel olarak neler yaptığını görebilir onlar sağlam bağlantılar kurabilirsiniz.

LinkedIn size sunduğu fırsatlar arasında aktif olmak ve ilgi alanlarınıza yönelik bir çok gruba katılmak da var.Becerilerinizi ve deneyiminizi düzenli olarak güncelleyin, profiliniz söz konusu olduğunda iki sayfa kuralı hakkında endişelenmeyin, profilinizdeki her şeyi hızla kaydırabilecekleri için daha fazlası her zaman iyidir.

LinkedIn üzerinde farkedilmenin en önemli yolu ise profilinizin doluluğundan emin olun.Harika bir önyazı ve ile kendinizi başlangıçta tanıtabilir ve iş veren için profilinizi daha cazip hale getirebilirsiniz.Kim olduğunuzu neler başardığınızı ya da başarabileceğinizi göstermek için bulunmaz bir fırsat sunuyor size.

İşe alım dünyası hızla değişiyor, sosyal medya kanalları ve LinkedIn gibi yerler, işverenler ve çalışanlar için mesafelere rağmen bir buluşma ortamı yaratıyor.

 

LinkedIn profilinizden en iyi şekilde yararlanmak ve iş fırsatlarından güncel olarak haber almak istiyorsanız size neler sunduğumuzu görmek için Profesyonel Hizmetlerimize bakın.